Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Νίκος Οικονομόπουλος [ΝΤΕΝΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ]


Ο Νίκος Οικονομόπουλος (γεννήθηκε στην Πάτρα στις 30 Ιουνίου του 1984) είναι Έλληνας τραγουδιστής. Αναδείχθηκε από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό ταλέντων "Dream Show- the Music 2", στον οποίο ήταν νικητής. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως ο Σταμάτης Γονίδης και ο Νίκος Μακρόπουλος, καθώς και με την Άννα Βίσση στο ξεκίνημά του, σε συναυλίες της στην Αφρική.
Για να ζήσει έχει κάνει πολλές δουλειές, όπως υπάλληλος σε πιτσαρίες και σε ψαράδικο. Πολύ νωρίς ξεκίνησε όμως να δουλεύει επαγγελματικά και στο τραγούδι. Από μικρός είχε μεγάλη αγάπη για την μουσική και το τραγούδι και γρήγορα αποφάσισε ότι αυτό ήταν το αντικείμενο με το οποίο ήθελε να ασχοληθεί στην ζωή του. Μάλιστα, όταν ήταν έφηβος συμμετείχε με φίλους του στην νεανική μπάντα Out of Control που κυκλοφόρησε τον δίσκο «Κοινωνικά Υποπροϊόντα». Το ταλέντο του ήταν φανερό σε όλους και έτσι δέχτηκε επαγγελματικές προτάσεις και δούλεψε σε νυχτερινά μαγαζιά κοντά στην Πάτρα αλλά και σε πόλεις στην Μακεδονία. Συγκεκριμένα, για μεγάλο χρονικό διάστημα εμφανιζόταν σε νυχτερινό κέντρο της Κομοτηνής και το κοινό, που απoτελούνταν κυριως από νεαρούς φοιτητές, τον αποθέωνε.
Ο Νίκος Οικονομόπουλος πάντα προσπαθούσε να τα καταφέρει στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις και μετά από χρόνια δουλειάς πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του και να γίνει ευρέως γνωστός στο ελληνικό κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στο talent show του Alpha, «Dream Show». Και δεν του βγήκε σε κακό. Απέδειξε στον κόσμο και την κριτική επιτροπή ότι αξίζει και κατέκτησε την πρώτη θέση τον Δεκέμβριο του 2006. Από τότε ξεκίνησε για τον Νίκο μια λαμπρή πορεία και φάνηκε ότι ο νεαρός τραγουδιστής ήρθε για να μείνει.
Ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Νίκου Οικονομόπουλου κυκλοφόρησε το 2007 με τεράστια επιτυχία, δικαιώνοντας όλους όσους πίστεψαν σε αυτόν. Το άλμπουμ είχε τον τίτλο «Πρώτη αγάπη» και από αυτόν προέκυψαν μεγάλα σουξέ, όπως τα: «Κοίτα να μαθαίνεις», «Όλα για σένα», «Αυτό το αστέρι» και «Δύο σπασμένα ποτήρια».
Παρέμεινε στη γενέτειρά του την Πάτρα μέχρι την ηλικία των 17 ετών και στη συνέχεια τραγούδησε σε διάφορες πόλεις, αρχικά στην Πελοπόννησο και έπειτα στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα με το τραγούδι έκανε και άλλες δουλειές, όπως σε ψαράδικο και σε πιτσαρία. Τον Δεκέμβριο του 2006 αναδείχθηκε νικητής του ριάλιτι σόου του ALPHA, "Dream Show".
Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2007 με τίτλο "Πρώτη αγάπη". Από το δίσκο αυτό αρκετά τραγούδια σημείωσαν επιτυχία, όπως το "Δεν είσαι ενταξει" "Όλα για σένα", "Κοίτα να μαθαίνεις", "Δυο Σπασμένα Ποτήρια" και "Αυτό το αστέρι".Τον Ιούνιο του 2008 τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στα MAD Video Music Awards. Το Δεκέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε το maxi single με τίτλο "Και μη γυρίζεις" από τη δισκογραφική εταιρεία SONY MUSIC GREECE και τον ίδιο μήνα η δεύτερη ολοκληρωμένη του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο "Άκουσα..."Τον Ιούνιο του 2009 στα Mad Video Music Awards παρέλαβε το δεύτερο βραβείο του, αυτή τη φορά για το Καλύτερο Video Clip – Σύγχρονο Λαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: